user_mobilelogo

Peuters hebben de mogelijk tot een middagdutje op school.

Je peuter is net gestart in de peuterklas. Een hele ervaring voor een jong kind.

De hele dag door ontdekken en experimenteren. Voor heel wat kinderen is de start van hun schoolcarrière erg vermoeiend.

Onze school biedt voor deze kinderen de ideale oplossing. Na de maaltijden hebben de peuters de kans om in de slaapklas even te rusten, te slapen of gewoon even op adem komen. Hier krijgen ze de kans om rustig alle indrukken te verwerken.

Waarom is een slaapklas belangrijk?

Hiermee willen we geborgenheid schenken aan peuters die het nodig hebben, zo wordt de overstap van thuis naar school minder groot.

De slaapklas is ingericht in een ruime, aparte en verduisterde ruimte. Elk kind heeft een apart bakje met daarin reserve kledij, tutje, knuffeltje en eventueel Pampers.

Onze slaapklas is rechtover de peuterklas gelegen, zo kunnen peuters die tussendoor wakker worden onmiddellijk opgevangen worden in de klas. De peuterjuf staat in voor het toezicht over onze slapers.

De peuters worden door de peuterjuf gewekt net voor het naar huis gaan. Zo krijgen ze nog de kans om een koekje of stukje fruit te eten en samen het afsluitmoment van de dag mee te beleven.

Onze slaapklas is absoluut geen verplichting, niet alle peuters hebben hier nog nood aan. Zij die wakker blijven, krijgen de kans om verder te experimenteren en te ontdekken in de klas.

 

Contact details

Naam: Nick Van Hees
Adres: Kerkwegels 22  -  9150 Bazel
Email: info@krinkelding.be
Tel: 03/774.16.50

Mercatorschool Rupelmonde